Öne Çıkan Tarot

ŞÖVALYELER – KÜÇÜK ARKANA

Şövalyeler, prenslerden sonra karşımıza çıkarlar. Şövalye, becerikli, kral tarafından onurlandırılmış ve ödüllendirilmiş kişidir. Bu aşamada prens, acemilik dönemini geride bırakarak özgüven kazanmıştır.

Şövalyeler, kanıtlanmış yeteneklere sahip, başarıları duyulmuş ve krala hizmet etmiş kendine güvenen bireylerdir. Gidecekleri yol bellidir, planlı hareket ederler ve amacına ulaşmak için kararlı adımlar atarlar. Aynı zamanda risk almaktan çekinmezler ve cesur savaşçılardır. Şövalyelerin bol olduğu açılımlar, zaferin yakın olduğunun göstergesidir.

Şövalye, prense göre daha eyleme yönelik hareket eder. Prens yeni bir işe girişmiş ve henüz planını yapmamıştır. Ancak şövalye, planıyla ileriye doğru adım atmaya hazır ve yüksek motivasyonlu bir bireydir. Prens başlattığı yolculuğun devamını şövalyeye borçludur. İlk adımı prens atar, ancak şövalye işi bitirmek için kararlıdır.

Şövalyeler, gençlik ile yaşlılık arasında kalan olgunluk sürecini temsil ederler. Prenslerden daha olgun ve tecrübeli olmalarına rağmen, kraliçe ve kral kadar deneyimli değillerdir. Tecrübeleri başarılarına ve yolculuğu sürdürmelerine yetecek kadar olup, ilerlemek istedikleri alanda iyi eğitim almışlardır.

Her şövalyenin ortak özelliklerinin yanı sıra onları birbirinden ayıran özellikler de vardır. Kupa Şövalyesi, duygusal bir yapıya sahiptir ve kalbinin sesini dinlemeyi tercih eder. Kılıç Şövalyesi, en savaşçı ve hırslı olanıdır ve amacına ulaşmak için her türlü yolu dener. Tılsım Şövalyesi, paranın her kapıyı açabileceğine inanır ve bazen rüşvetçi olabilir. Cömerttir ve amacına ulaşmak için herkese maddi yardım sunar. Değnek Şövalyesi ise girişimci bir ruha sahiptir ve parlak fikirleriyle ön plana çıkar.

Fiziksel olarak, şövalyeler genellikle 20-40 yaş aralığındaki kişileri temsil ederler. Unutmayalım ki, kartlar cinsiyet konusunda katı kurallar içermez. Şövalye figürleri, genç-olgun ve amaca yönelik yüksek motivasyona sahip kadınları da temsil edebilir.

Şövalyelerin ortak özelliği, durağan değil hareketli olmalarıdır. Hepsi bir at ile tasvir edilir ve atlar, onları amacına ulaştıracak araç ve donanımları temsil eder. Şövalye, başarıya hazır ve onu elde etmeye istekli bir kişidir. Eğitimli ve başarı odaklıdır. Atın hareketi, sürekli ileriye doğru ilerlemenin ve her günün bir öncekinden daha iyi olacağının işaretidir.

Aynı zamanda, şövalyeler mesajcı kartları olarak da nitelendirilir. Her şövalye, ait olduğu gruba ait bir mesaj getirir. Büyük bir gelişmeye veya güzel bir habere işaret edebilirler. Örneğin Tılsım Şövalyesi, iş veya kazançla ilgili güzel bir haberin müjdecisi olabilir. Kupa Şövalyesi, duygusal yönümüzle ilgili bir mesaj getirirken, Kılıç Şövalyesi bizi savaşa ve mücadeleye çağırır.

Şövalyeler, aksiyon kartlarıdır ve durağan dönemden artık hareketli döneme geçişi temsil ederler. Her zaman ilerlemeyi ve atılım yapmayı simgelerler.

Şövalyelerin Ters Yüzü:

Şövalye kartları ters döndüğünde, atın üzerindeki şövalye düşer ve ilerleme bir süreliğine duraklama noktasına gelir. Karizmatik şövalye, kısa bir süreliğine de olsa ya karizmasını kaybetmiş ya da toplumca fark edilen bir utanç yaşamaktadır. Ters Şövalye kartları, bu yüzden prestij kaybı, rütbe kaybı veya başarıya engel olacak durumlarla ilişkilendirilebilir. Belki de prensin başlattığı süreçte, amaca emin adımlarla giden şövalye, bir özgüven patlamasının sonucunda bu duruma gelmiştir. Savaşmayı çok iyi bilse de, belki de kendi kapasitesinin bile üstünde bir engelle veya düşmanla karşı karşıya gelmiştir.

ŞÖVALYELER - KÜÇÜK ARKANA
ŞÖVALYELER – KÜÇÜK ARKANA

Kral tarafından ödüllendirilmiş becerikli ve donanımlı şövalye ters belirdiğinde, planları suya düşmüş ya da umduğunu bulamamış bir bireye dönüşür. Evet, şövalye hala şövalyedir ve hala donanımlı ve savaşçıdır, ancak ufak bir aksilik yaşamış ya da bir şeyler umduğu gibi gitmediğinden savaştan kaybederek dönmüştür. Bu yüzden, ters şövalye kartları geçici hayal kırıklıklarına veya motivasyon kaybına da işaret edebilirler. Bu kartları ters görenlerin yapması gereken, tekrar hazırlanarak aynı şeyi bir daha denemekten çekinmemektir. Yapılan hatalardan ders alınarak bir deneme daha yapılmalı.

Ters şövalye bazen iş gücünün ve gençlik enerjisinin boşa harcandığı konusunda uyarı da içerebilir. Ortada bir diploma, yetenek ya da gençlik enerjisi bulunmaktadır, fakat bu enerji ya kullanılmamakta ya da faydasız işler için tüketilmektedir. Şövalyenin yapması gereken atına binmek ve amacına odaklanmaktır. Fakat bu kart ters belirdiğinde kartı gören kişi, belki de amacına ulaşmak için her şeye sahip olmasına rağmen amacına doğru hamle yapmaktan çekinmektedir. Bu yüzden krala, yani merdivenin basamaklarında yukarı çıkma yolculuğuna geçici olarak ara verilmiştir. Bu yolculuk sadece şövalyeler düz belirdiğinde devam eder.

Her şövalyenin ortak özellikleri vardır, ancak yine de birbirinden farklı alanlara değinirler. Bu yüzden ters gelmeleri durumunda da anlamları farklı olabilir. Örneğin, ters kupa şövalyesi duygusal hayatımızda bir engelle karşılaşmamıza işaret olabilirken, tılsım prensi parasal konulardaki aksiliklere işaret edebilir. Bununla birlikte, kılıç şövalyesi kesin ve net yenilgilere, değnek şövalyesi ise motivasyon kaybına işaret edebilir. Bu kartların yorumları çevre kartları ve kart bakış açıları da dikkate alınarak yapılmalıdır.

Yorum Bırakın